Info


Yellowbellies bewegingsonderwijs


Wekelijks komen er na schooltijd meer dan 275 kinderen spelen en sporten bij de Yellowbellies en dat is natuurlijk hartstikke positief! Naast alle sociale aspecten die ze hierbij opdoen stimuleert het ook de motorische ontwikkeling van de kinderen. Toch merken we als stichting dat er een grote groep kinderen achterstanden heeft op motorisch gebied. Met deze constatering hebben we de basisscholen benaderd om onze Yellowbellies gymleerkrachten in te zetten voor de gymlessen op de basisscholen.

Inmiddels verzorgt de Yellowbellies de gymlessen voor de Mariaschool en Jenaplanschool Klavertje 4 in Oudewater. Deze gymlessen worden gegeven door vakleerkrachten met een enorme passie voor bewegingsonderwijs. Ons doel: beter bewegingsonderwijs voor ieder kind in Oudewater en Montfoort.

Waarom een Yellowbellies vakleerkracht voor gym?


De scholen hoeven op deze manier geen dure vakleerkracht in dienst te nemen (waar vaak financieel geen ruimte voor is), want de vakleerkrachten zijn in dienst van de Yellowbellies. Met de positieve reacties die we terug krijgen van beide basisscholen hopen we dat ook de andere scholen in Oudewater en Montfoort aan willen sluiten bij ons initiatief om het bewegingsonderwijs voor de kinderen te verbeteren!