Cindy van Vliet

Opleiding(en):  Na mijn middelbare school heb ik de opleiding helpende zorg en welzijn gedaan. Na deze opleiding heb ik de opleiding Pedagogische medewerker niveau 3 gedaan.     

Sportieve achtergrond: Toen ik jong was heb ik geturnd en gedanst. Dit heb ik gedaan tot mijn 17e. Ook heb ik vanaf mijn 12e geholpen en les gegeven bij de kleuter en peuter gym. Dit heb ik met veel plezier gedaan.

Motivatie om bij YB actief te zijn:  Ik vind het van jongs af aan al leuk om met kinderen te werken. Mijn motivatie om actief te zijn bij de YB is dat er echt naar de kinderen gekeken wordt. Dat er activiteiten naar niveau voor de kinderen gedaan worden.

Omschrijf jouw aanpak:  Ik probeer te luisteren naar alle kinderen en hun de aandacht te geven die zij nodig hebben. Het is belangrijk dat er een goede sfeer in de groep is. Ook hoop ik dat de kinderen zich veilig bij mij voelen.  Ik vind het belangrijk dat de kinderen de regels weten en zich hieraan houden. En dat de kinderen weten dat ze hun eigen spullen na gebruik moeten opruimen.

Favoriete YB spel:  Er zijn veel leuke verschillende spelletjes die we spelen bij de Yellowbellies, het leukste spel vind ik dan toch wel Diamantenroof. Maar vind de andere spellen ook eigenlijk allemaal erg leuk. Zolang de kinderen er plezier in hebben heb ik er ook plezier in.

Leukste YB moment: Dit was op mijn eerste werkdag. En ook de eerste dag voor de Yellowbellies light kinderen. We gingen konijnentikkertje doen na de uitleg mocht iedereen het vak in die was gemaakt van hoedjes. Toen de konijntjes het vak in mochten en weg rende voor de tikker. Rende zo alle kinderen helemaal naar de andere kant van het veld.

Wat maakt YB uniek volgens jou?  Wat de YB uniek maakt is dat er echt doelgericht gewerkt wordt. Er wordt goed naar de kinderen gekeken wat ze willen en ook wat ze leuk vinden. Door elke dag een ander programma aan te bieden aan de kinderen blijft het voor hun een uitdaging en leren ze steeds wat nieuws. Kinderen vinden het leuk en hebben veel plezier tijdens de spellen. Tijdens het vrij spelen kunnen de kinderen zelf kiezen wat ze willen. Ze kunnen buiten op het grote veld spelletjes doen, maar ook kunnen ze binnen knutselen, spelletje spelen of rustig een boekje lezen. Het unieke is wel dat er veel buiten ruimte is en dat de kinderen genoeg mogelijkheden hebben tijdens hun vrij spelen. We proberen het iedereen naar hun zin te maken en zorgen ervoor dat ze genoeg keuzes hebben.