David Blankenburgh


Welke dagen actief: Op de dinsdag. En woensdag en donderdag geef ik gymlessen.

Opleiding(en): Ik ben begonnen met Sport- en Bewegingscoördinator/ Buurt Onderwijs Sportmedewerker. Daarbij heb ik verschillende specialisaties gedaan zoals: Fitness, turnen en voetbal, RSLA ect. gedaan.

Sportieve achtergrond: van jongs af aan zat ik al op voetbal, daar begon ik met fluiten van pupillen en trainen geven. Zo heb ik gekozen voor een sportieve loopbaan. Die begon ik Richard Proost Sport en Yellowbellies. Ik ben actief geweest in het bewegingsonderwijs in Benschop. In de vakanties ben ik de afgelopen 5 jaar actief als sportinstructeur in het animatieteam in Frankrijk voor Estivant, wat zeker een aanrader is.

Motivatie om bij Yellowbellies actief te zijn: Ik vind het geweldig om kinderen te zien bewegen en enthousiast te zijn. De uitdaging om iedere werkdag weer iets anders te doen en iedereen enthousiast te maken.

Omschrijf jouw aanpak: Behalve dat bewegen gezond is, vind ik belangrijk dat iedereen plezier in bewegen heeft. Ook de begeleider, want dit zie je vaak terug in de kinderen. Ik vind het belangrijk dat iedereen op zijn niveau beweegt en dat accepteert van elkaar. Vanuit het bewegingsonderwijs probeer ik stiekem toch altijd een klein leermomentje erin te verwerken en iedereen uit te dagen, dit doe ik door verschillende spellen te combineren of juist gekke variaties toe te passen.

Favoriete Yellowbellies spel: 3 doelensportenspel met pionnen en raak en haal. Hier zit een enorm scorend element in dat iedereen enthousiast maakt.