Marije van Vliet

Welke dagen actief: Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Opleiding(en): Na mijn middelbare school was mijn eerste diploma voor Sport – bewegingscoördinator niveau 4. Daarnaast ben ik bezig met een opleiding tot Sportmasseuse.

Sportieve achtergrond: Als klein meisje ben ik al opgegroeid in de turnwereld. Ik was negen toen ik naar de selectie mocht en heb dit gedaan tot ik zeventien was. In groep acht mocht ik al een hulp zijn in de lessen van jongere kinderen. Dit heb ik gedaan tot dat ik mijn diploma had behaald om zelfstandig les te mogen geven en dit doe ik nog steeds aan de meiden van groep acht en voortgezet onderwijs.

Motivatie om bij Yellowbellies actief te zijn: Mijn motivatie om bij Yellowbellies actief te zijn is vooral omdat er geen één dag hetzelfde is. Zo krijgen de kinderen de kans om nieuwe uitdagingen aan te gaan omdat ze steeds te maken krijgen met een ander spel of sportactiviteit. Hierdoor hebben ze plezier in wat ze doen en dat is voor mij belangrijk om ze daarin te zien groeien.

Omschrijf jouw aanpak: Naast het bieden van een leuke middag, vind ik het belangrijk dat de kinderen zich op een juiste manier gedragen. Ik hecht veel waarde aan het naleven van afspraken en regels. Zo vind ik het bijvoorbeeld belangrijk dat een kind zijn of haar eigen spullen opruimt na gebruik. Daarnaast ben ik als enige meisje in het team toch wel een vertrouwenspersoon voor veel meisjes in de groep.

Favoriete Yellowbellies spel: Mijn favoriete spel bij de Yellowbellies blijft toch wel alle vormen die je hebt met het spel trefbal. Je kan dit spel spelen met heel veel kinderen en alle leeftijden die we hebben bij de Yellowbellies. Het is voornamelijk een leuk spel omdat je het spel heel breed kan uitbreiden met allerlei variaties. Daardoor is het mogelijk om het oneindig lang door te spelen en raakt het nooit verveeld.

Wat maakt Yellowbellies uniek volgens jou? Wij als Yellowbellies differentiëren ons natuurlijk al van de rest van de BSO’S in Oudewater door dat wij dagelijks bezig zijn met sport en spel activiteiten. Daarnaast maken de Yellowbellies zich volgens mij uniek doordat we een groot sportveld tot onze beschikking hebben bij weer of geen weer. Als het weer wat minder is kunnen de kinderen naar binnen waar ze wat kunnen lezen, een spelletje doen en er altijd een mogelijkheid is om te knutselen als er behoefte aan is. Daarnaast hebben we ook een mooi bos waar we heen kunnen om verschillende activiteiten te doen.