Micha Hulst

Welke dagen actief: Op dinsdag, donderdag, vrijdag.

Opleiding(en): Sport- en bewegingsleider niveau 3

Sportieve achtergrond: Vanaf jongs af aan bezig met voetbal en nu nog steeds met veel plezier bij O.V.S. Oudewater. Afgelopen jaar ook actief geweest als trainer/leider bij O.V.S. Oudewater van de E3.

Motivatie om bij Yellowbellies actief te zijn: Ik heb een paar jaar terug, een 3daagse snuffelstage gelopen bij Yellowbellies. Dit beviel me erg goed, omdat ik het heel leuk vind om met kinderen te werken en het sportieve aspect wat erbij komt kijken maakt het af. Daarnaast is het team waarin ik loop erg gezellig, dat zorgt voor een goede werksfeer.

Omschrijf jouw aanpak: Ik probeer de kinderen altijd positief en enthousiast te benaderen, dat krijg je dan ook vaak terug van de kinderen. Tijdens de spellen veel motiveren en zorgen dat iedereen betrokken is bij de activiteit.

Favoriete Yellowbellies spel: Minigames. Je kan dit spel met 2 of meerdere teams spelen. Bijvoorbeeld: Je speelt dit spel met 2 teams, staan er 2 doelen tegenover elkaar. Aan de zijkant van het veld zitten de 2 teams. Ik heb bij mij een voetbal, handbal en knotshockeybal liggen. Elke ronde gooi ik met een grote dobbelsteen, het aantal ogen op de dobbelsteen geeft aan hoeveel kinderen er per team mee gaan doen aan deze ronde. Als de dobbelsteen gegooid is rennen dit aantal kinderen richting hun eigen doel. Ondertussen gooi ik een voetbal, handbal of knotshockeybal in het veld en gaan zij deze sport doen. Wie het eerst scoort wint de ronde en gaat iedereen weer zitten. Vervolgens worden er zo’n 10 van deze rondes gespeeld. Het aantal kinderen die meedoen per ronde en welke sport er gedaan wordt, is elke keer anders. Dit zorgt voor variatie, dat maakt het zo leuk!