Info


Wat te doen bij slecht weer?


U zult vast weleens denken: leuk en aardig al die sportactiviteiten op dat kunstgras, maar wat nu als het pijpenstelen regent? Zitten ze dan met 50 kinderen binnen? Wat is het plan?

In principe gaan we naar buiten zo lang het weer het toelaat. Dus een beetje regen vinden wij helemaal niet erg. We merken vaak ook dat de begeleiders harder balen dan de kinderen wanneer het regent. De spellen op het veld proberen we dan zo tactisch mogelijk neer te zetten, bijvoorbeeld naast de dug out, het zogenaamde hutje naast het veld. Mocht het plots gaan plenzen, kunnen we dan altijd daar even schuilen.

Mocht de voorspelling echt dusdanig slecht zijn, dat het de hele middag dreigt te gaan regenen, hebben wij altijd de mogelijkheid tot het gebruik van een sporthal. Wij zijn een huurovereenkomst aangegaan met de Mariaschool, wat ons in staat stelt om dagelijks gebruik te maken van hun gymzaal, welke op loopafstand gelegen is. We kunnen hier makkelijk 25 kinderen kwijt, dus regelmatig nemen wij dan 2 stamgroepen mee om tussen 15.45 uur en 16.45 uur hier te sporten. Voor jullie ouders heeft dit geen enkele consequentie voor bijvoorbeeld ophalen, we zijn te allen tijde om 17 uur weer op locatie.

Daarnaast werken we met de overgebleven kinderen met inschrijvingen. Er worden dan diverse activiteiten georganiseerd binnen (zoals knutselactiviteiten, kringspellen, verstopspellen etc.), maar ook buiten. Kinderen kunnen dan kiezen waar ze aan deelnemen. De kinderen die naar buiten gaan, kiezen hier dan bewust voor, dus regenjassen aan en sporten maar. Alle activiteiten zijn altijd onder begeleiding van een sportmedewerker.