Steffe Smit

Welke dagen actief: Alle dagen

Opleiding(en): CIOS Arnhem bewegingsagogie niveau 4. Momenteel ben ik bezig met de studie HBO manager kinderdagopvang

Sportieve achtergrond: Van jongs af aan ben ik altijd druk geweest met sporten. Ik heb gevolleybald, geschaatst, getennist en gevoetbald. Ik heb het allemaal met veel plezier gedaan, maar voetbal doe ik toch het allerliefst. Het sporten in teamverband vind ik namelijk het leukst om te doen, je leert goed met elkaar omgaan en samen te werken. Op dit moment voetbal ik nog steeds bij Unio, ik zit in een heel leuk team (UNIO 4 ) waar winnen niet op de eerste plek staat maar gezelligheid en saamhorigheid wel.

Motivatie om bij Yellowbellies actief te zijn: Ik ben met veel plezier actief geworden bij de Yellowbellies, omdat ik het enorm leuk vind om met kinderen te werken. De Yellowbellies biedt de mogelijkheid dit te combineren met sport en bewegen, hetgeen wat ik ook erg leuk vind om te doen. En als de kinderen met een blij gevoel naar huis gaan, dan ga ik dat ook!

Omschrijf jouw aanpak: Ik vind het belangrijk om naar de kinderen te luisteren en hun aan te kunnen bieden waar ze behoefte aan hebben. Beweging staat bij mij op nummer één. Maar ook hierbij is het enorm belangrijk te luisteren naar ieder kind. Dit is namelijk waar ik tijdens mijn opleiding als bewegingsagoog veel mee bezig ben geweest. Ik probeer voornamelijk op het niveau van de kinderen in te spelen, zodat ieder kind mee kan doen met de verschillende activiteiten. Omdat het niveau binnen de Yellowbellies best wel verschillend is, is het voor mij dan ook de uitdaging om de activiteiten voor ieder kind uitdagend en leuk te maken. Hierbij zorg ik dat bijvoorbeeld voor de oudere kinderen de lat wat hoger ligt, maar dat ik ook zeker extra aandacht heb voor ieder kind dat dit wat meer nodig heeft.

Favoriete Yellowbellies spel: Het spel heet schiettoren. Het is een leuk spel omdat de kinderen tijdens het spel helemaal opleven, ook is het samenwerken tussen de torens en de samenwerking tussen de lopers erg belangrijk. En hoe meer torens er staan hoe moeilijker het wordt om de overkant veilig te halen, dit zorgt voor extra spanning bij de kinderen. Bovendien vind ik het zelf ook erg leuk om met dit spel mee te doen!

Wat maakt Yellowbellies uniek volgens jou? Wat volgens mij de Yellow Bellies zo uniek maakt is de omgang met de kinderen en het programma wat wij hen aanbieden. We zijn altijd erg actief bezig met de kinderen en proberen iedereen even veel aandacht te geven. Bij het vrij spelen kiezen een hoop kinderen er vaak voor om buiten te gaan voetballen, en hier doen wij natuurlijk met veel plezier aan mee! Maar waar wij ook veel aandacht aan geven zijn de kinderen die liever iets binnen willen gaan doen, we proberen het iedereen naar hun zin te maken en dat lukt naar mijn idee ook heel erg goed.