Info

Yellowbellies Smart:
Huiswerkbegeleiding op maat!


Yellowbellies heeft als missie om maatschappelijk bij te dragen aan het welzijn van elk kind in Oudewater. Waar de oorspronkelijke opvang plaats bood aan kinderen van 6-12 jaar, is deze naderhand uitgebreid naar opvang voor 4-5 jarigen: Yellowbellies Light. Nu gaat de stichting deze duurzame relatie nog een keer verlengen. Als de kinderen klaar zijn met het basisonderwijs en dus met de opvang, komt Yellowbellies nu met een Smartvariant. Hier worden de kinderen ondersteund in het huiswerk maken.

Voor wie?
Yellowbellies Smart is bedoeld voor middelbare scholieren uit de 1e en 2e klas. Aanleidingen om een beroep te doen op Yellowbellies Smart zijn: moeite met plannen, concentratieproblemen, motivatieproblemen en werken aan zelfstandigheid.

Waarom huiswerkbegeleiding?
Als beide ouders werken, is er vaak geen tijd of zin om kinderen te helpen met het huiswerk. Bovendien komen kinderen dan ‘s middags thuis in een leeg huis. Dan is de verleiding van social media, computerspelletjes of andere leuke dingen groot. Daarnaast kunnen we ons goed voorstellen dat u als ouder geen zin heeft om op te treden als politieagent als het gaat om huiswerk maken. Huiswerk geeft de meeste leerlingen stress, waardoor ze vaak niet te genieten zijn. Zeker wanneer ze moeite hebben met het plannen, organiseren en prioriteiten stellen, wat nieuw voor ze is in de brugklas. Als ze huiswerkbegeleiding hebben, komen ze ’s avonds thuis en zijn ze klaar en hebben ze tijd voor ontspanning, quality time. Vaak hebben leerlingen op vrijdag het huiswerk voor maandag al af. Dit geeft veel meer rust in huis.

Wat precies?
Yellowbellies Smart biedt de kinderen ondersteuning bij het plannen, organiseren en prioriteiten stellen. Ieder kind heeft een eigen map met hierin een weekplanning en eigen doelen. De groepsleider is een begeleider met minimaal een HBO diploma en een certificering ‘huiswerk plannen’. Kinderen mogen pas naar huis als ze overhoord en gecontroleerd zijn. Huiswerkbegeleiding is iets anders dan naschoolse opvang. Onze ervaring in de opvang, biedt u ook de mogelijkheid om uw kind tot een bepaalde tijd op te laten vangen. Wanneer ze klaar zijn kunnen ze vast vooruit werken en als dat ook gebeurd is, kunnen ze zich uitleven met sport en spel. Zo weet u altijd waar uw kind uithangt.. En dat er wat gebeurt!

Meerwaarde
De locatie van Yellowbellies Smart is voetbalvereniging Unio, een rustige locatie met toegang tot computers, wifi en een printer. Er zijn twee flinke ruimtes beschikbaar, wat de mogelijkheid biedt om afgezonderd te werken in een warme, welkome, sportieve sfeer. Uw kind hoeft na de huiswerkbegeleiding niet meer vanuit Woerden of Gouda door het donker naar huis te fietsen, wat u als ouder ook een geruststellend gevoel geeft.

Speciale behoeftes
Kinderen met speciale behoeftes door bijvoorbeeld dyslexie zijn ook van harte welkom. Vaak zijn juist zij gebaat bij een persoonlijke begeleiding. Tijdens het intakegesprek zal dieper op de behoeftes ingegaan worden en zal een gezamenlijk plan van aanpak geschreven worden. Dit plan zal met regelmaat geëvalueerd en, indien nodig, bijgesteld worden.

Extra services
Het is mogelijk om vakinhoudelijk bijles te ‘kopen’. Daarnaast bieden we tegen een kleine meerprijs een warme sportmaaltijd aan kinderen die na de huiswerkbegeleiding naar de sporttraining moeten. Op deze manier komt het kind helemaal ‘klaar’ thuis. Huiswerk af, gegeten en gesport! Ontspannen maar...

Benader ons vrijblijvend via info@yellowbellies.nl of via 06 - 51111679 t.a.v. Danny Muijs

(Inclusief naschoolse opvangmogelijkheden tot 18.00 uur)